Kuracie marinované v jogurte
Je to jednoduché a chutné jedlo.
Suroviny
- Jogurt
- Kuracie stehná
- Zemiaky
- Bylinky
- Soľ
- Korenie
- Cesnak
- Paradajky
Postup prípravy
Krok 1
Najskôr si pripravíme marinádu z jogurtu, byliniek, soli, korenia a cesnaku. Pripravené kuracie mäso namarinujeme. Necháme marinovať niekoľko hodín.
Krok 2
Zemiaky pokrájame na plátky a dáme ich na plech, ktorý si predtým vymastíme. Posypeme ich podľa chuti bylinkami a prisolíme, môžeme pridať aj pretlačený cesnak.
Krok 3
Na zemiaky naukladáme kúsky kurčaťa a prelejeme marinádou, ktorá zostala v miske .Potom pridáme nakrájané paradajky.
Krok 4
Pečieme pri 200 °C asi 45 minút.