Choď na obsah Choď na menu

Kuracie marinované v jogurte

24. 3. 2015

Je to jednoduché a chutné jedlo.

Suroviny

  • Jogurt
  • Kuracie stehná
  • Zemiaky
  • Bylinky
  • Soľ
  • Korenie
  • Cesnak
  • Paradajky

Postup prípravy

Krok 1

Najskôr si pripravíme marinádu z jogurtu, byliniek, soli, korenia a cesnaku. Pripravené kuracie mäso namarinujeme. Necháme marinovať niekoľko hodín.

Krok 2

Zemiaky pokrájame na plátky a dáme ich na plech, ktorý si predtým vymastíme. Posypeme ich podľa chuti bylinkami a prisolíme, môžeme pridať aj pretlačený cesnak. 

Krok 3

Na zemiaky naukladáme kúsky kurčaťa a prelejeme marinádou, ktorá zostala v miske .Potom pridáme nakrájané paradajky. 

Krok 4

Pečieme pri 200 °C asi 45 minút.