Rýchly hrnčekový koláč
Suroviny
- 1,5 šálky múky (hrnček = 250 ml.) polohrubej
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička škorice
- 90 g. rozohriateho masla
- 2 vajcia
- 3 \ 4 hrnčeka cukru
- 2 polievkové lyžice. lyžice teplého mlieka
- 1 \ 4 lyžičky soli
Postup prípravy
Krok 1
Rúru zohrejeme na 180 °C.
Krok 2
Koláčovú formu s priemerom 22 až 24 cm, vymastíme a vysypeme múkou.
Krok 3
Zmiešajte v miske preosiatu múku, škoricu, soľ a prášok do pečiva.
Krok 4
Samostatne, vymiešame maslo a cukor, do biela.
Krok 5
Potom pridáme vajce a mlieko, zamiešajte, nasypeme múku, a spolu vymiešame do hladka.
Krok 6
Jahody poprekrajujeme na polovicu, poukladáme na cesto . Pečieme 30 až 35 minút.
Krok 7
Upečený koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.