Choď na obsah Choď na menu

Rýchly hrnčekový koláč

24. 3. 2015

Suroviny

  •  1,5 šálky múky (hrnček = 250 ml.) polohrubej
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 90 g. rozohriateho masla
  • 2 vajcia
  • 3 \ 4 hrnčeka cukru
  • 2 polievkové lyžice. lyžice teplého mlieka
  • 1 \ 4 lyžičky soli

Postup prípravy

Krok 1

Rúru zohrejeme na  180 °C.

Krok 2

Koláčovú formu s priemerom 22 až 24 cm, vymastíme a vysypeme  múkou.

Krok 3

Zmiešajte v miske  preosiatu múku, škoricu, soľ a prášok do pečiva.

Krok 4

Samostatne, vymiešame  maslo a cukor, do  biela.

Krok 5

Potom  pridáme vajce a mlieko, zamiešajte, nasypeme  múku, a spolu  vymiešame  do  hladka.

Krok 6

Jahody poprekrajujeme na polovicu, poukladáme  na  cesto  . Pečieme 30 až 35 minút.

Krok 7

Upečený  koláč  necháme  vychladnúť  a posypeme  práškovým  cukrom.

rychly hrncekovy kolacik